Diensten

Kattenoppas in Dordrecht

kattenoppas dordrecht

Als je een dagje weg gaat of op vakantie, dan is het fijn om een goed oppasadres te hebben. Wat helemaal fijn is, om een kattenoppas aan huis te hebben. Dit voorkomt stress voor je kat. Katten vinden het namelijk niet fijn om in een vreemde omgeving te zitten. Daarnaast heeft een oppas aan huis nog veel meer voordelen. Zo kan het oude ritme van eten aangehouden worden en is er tijd voor aandacht.

Kattenoppas aan huis

Een kattenoppas aan huis is de fijnste oplossing. Katten houden niet van veranderingen. Een verandering van omgeving is het vervelendst voor een kat, zeker wanneer je zeker niet erbij bent. Dit kan zorgen voor minder eetlust en stress. Als je een oppas aan huis kan laten komen, dan zal je kat dat veel fijner vinden. Je kunt de dagelijkse routine door laten gaan door je kat op hetzelfde tijdstip eten te laten geven. Het voordeel van een kattenoppas is ook dat je precies aan kunt geven hoeveel voeding je normaal geeft. Zo krijgt je kat hetzelfde eten op dezelfde tijd. Na het eten geven zal natuurlijk tijd zijn om de kattenbak te verschonen. 

Routine van thuis 

Verschillende rassen hebben verschillende behoeftes. Dit kan te maken hebben met aandacht, maar ook met verzorging. Verschillen tussen karakter bij (ras)katten is groot. De behoefte aan aandacht verschilt erg bij katten. Waarbij sommige katten redelijk eenkennig zijn en liever met het baasje knuffelen zijn anderen heel aanhankelijk. Met een kattenoppas kun je overleggen waar je kat behoefte aan heeft. Sommige katten willen alleen even kroelen en praten. Hier wordt dan ook tijd voor gemaakt. Een enkele kat bedankt je voor het eten en taait weer snel af, je bent immers het baasje niet. Sommige katten moeten wel echt energie kwijt. Het kan voorkom dat je kat anders zich op het huis gaat richten. Gelukkig weet je zelf waar je kat behoefte aan heeft. Als je kat het type is die bij te weinig aandacht de energie ergens anders op richt en daarom meteen de gordijnen in klimt, dan kun je dit met de kattenoppas overleggen. Er wordt dan tijd ingepland voor aandacht. 

Als je langer weg blijft zal je kan misschien ook een borstelbeurt nodig hebben. Afhankelijk van je kat moet dit twee keer per week of minder vaak. Het voordeel van een oppas aan huis is dat je kat geborsteld kan worden in het comfort van thuis. Hier is dan ook echt tijd voor. Je kat zal het ook sneller toelaten omdat de omgeving voor rust zorgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *