Therapie

Bijna dood-ervaring? Zoek dan de juiste therapeut

Bijna dood ervaring

Een bijna dood ervaring is niet niks. Niet veel mensen maken het mee. Als jij één van de weinigen bent die het wel overkomt zul je je daarna vaak alleen voelen. Niemand lijkt je te begrijpen. Het leven kan er na zo’n ervaring ook heel anders uit zien. Doordat je aan de andere kant bent geweest sta je waarschijnlijk ook meer open voor stemmen en verschijnselen van die zijde. Hoe ga je hiermee om zonder dat mensen je voor gek verklaren? Gelukkig zijn er ook therapeuten die jou hierin kunnen helpen en ondersteunen. Als je zo’n traject ingaat kun je het onderstaande verwachten. 

Verwerking met crisis

Een crisis manifesteert zich op verschillende vlakken in ons leven. Vaak heeft dit ook te maken met zaken die zich buiten jou verkeren. Een goede therapeut helpt je de hoofdzaken van de bijzaken te onderscheiden. Wat is essentieel voor jou in dit leven? 

Bijna-dood ervaring

Een dergelijke ervaring kan veel verwarring veroorzaken. Het kan ook de vraag oproepen waar je nu precies hoort. Je verkeert als het ware in een existentiële crisis. Door middel van therapie krijg je helderheid. Je leert weer te aarden. 

Afscheid en rouw 

Ook als je verlies hebt ervaren met een overledene in je omgeving kan een goede therapeut je hierbij helpen. Iedereen beleeft rouw op zijn of haar eigen manier. Dankzij goede begeleiding kan iedereen dit verlies verwerken. Vaak wordt er gekeken naar de relatie met de eigen persoon. Dit zegt alles over hoe jij dingen verwerkt. 

Gedeelde-dood-ervaring

Een gedeelde-dood-ervaring is als je door het verlies van een dierbare tijdelijk wordt meegenomen naar het andere universum. Dit heeft veel impact. Het is verdrietig, maar aan de andere kant ook mooi. Het heeft hoe dan ook veel impact en zorgt voor verwarring. 

Hoe helpt een therapeut?

Ook daarna zal je weer moeten leren aarden. Een therapeut helpt je om de draad weer op te pakken. Ook zal je merken dat je daarna heel anders tegen het leven hier op aarde aankijkt. Je bent ineens een stuk gevoeliger en waarschijnlijk sta je ook veel spiritueler in het leven. Ook hiermee zal je geholpen worden. Hoe combineer je het aardse met het universele? Het kan ook zijn dat je zweeft tussen deze twee werelden en dat je je eigen levensdoel kwijt bent geraakt door een gedeelde dood ervaring. Een therapeut helpt jou deze weer terug te vinden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *