Bordspel

Wat zijn de leukste bordspellen om te spelen

Leuke bordspellen

Een gezellig avondje thuis met een bordspel, voor sommigen ouderwets, voor sommigen een must. Of je nou speelt met je gezin, familie of vrienden. Voor elke gelegenheid zijn er wel Leuke bordspellen te verkrijgen en te spelen. Alleen welk gezelschapsspel kies je nou uit met de grote keuze tegenwoordig? Leg even die telefoon aan de kant en ben eens op een andere manier met elkaar bezig. Het is en blijft een leuke manier van ontspanning, plus die competitie laat je toch niet terug deinzen voor een ouderwets avondje gezelligheid? Zet wat lekkere hapjes en drankjes klaar en iedereen heeft het zeker naar zijn zin. In dit artikel zetten we de leukste bordspellen voor je op een rij.

De beste bordspellen die iedereen kent

Iedereen kent wel een paar welbekende gezelschapsspelen zoals Monopoly, Yathzee, 30 Seconds, Kolonisten van Catan, Scrabble, Triviant Pursuit, Risk, Stratego, Cluedo, Mastermind en Mens erger je niet. De meeste van deze spellen halen bij sommige spelers het bloed onder de nagels vandaan, maar anderen vermaken zich prima om de tegenpartij in te maken. Triviant Pursuit zorgt voor een avondje vol kennis waarbij er een editie is voor kinderen en volwassenen. Er zijn speciale versies voor bepaalde onderwerpen of voor spelers die in een bepaald decennium geboren zijn. Hiermee kan je de vragen op de leeftijdsgroep gericht houden zonder dat niemand een antwoord weet op de vragen. Yathzee is ideaal om even snel een dobbelspel te spelen. Voor de meer strategische spelers onder ons is er Stratego, Risk en Colonisten van Catan. Cluedo is een leuk, maar simpel spel waarbij je een moordmysterie oplost. Met 30 Seconds heb je een party spel binnen je bereik wat voor vele hilarische momenten binnen gezelschappen of feestjes zorgt. Scrabble is ideaal voor de taalkundigen onder ons. Mens erger je niet, Mastermind en Monopoly zijn van die klassiekers die sommigen onder ons goede of juist slechte herinneringen aan het verleden oproepen.

De minder bekende bordspellen van tegenwoordig

Als je eens iets anders wilt proberen dan is Ticket to Ride een ideaal spel om met je familie of vrienden te spelen. Een andere optie is Carcassonne, een soort van puzzelspel omgevormd tot een bordspel waar je punten kan scoren door wegen en steden aan te leggen. Ook Dominion is een bekend kaartspel waar vele uitbreidingen tegenwoordig voor zijn uitgebracht wat een strategisch denken benodigd heeft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *