Therapie

Wanneer schakel je een coach in?

Relatietherapie Eindhoven

Steeds meer mensen in Nederland maken gebruik van een coach. Vaak doen ze dat omdat ze op een bepaald thema in hun leven vastzitten. Soms is dat hun relatie, werk of de thuissituatie. Een goede coach helpt je nieuwe inzichten te verkrijgen, nieuwe vaardigheden aan te leren en in te zetten. Daardoor krijg je het duwtje in de rug dat jij nodig hebt om gewenste verandering in je leven door te voeren. Heb je bijvoorbeeld moeite met het opruimen van je huis? Dan kun je terecht bij een opruimcoach. Aanvullende begeleiding omtrent je gezinsleven en relatie kun je aanvragen bij een Relatiecoach in Eindhoven.

Het nut van een opruimcoach

Opruimen, dat kunnen mensen toch zelf wel? Het zal je verbazen hoeveel mensen het lastig vinden hun woning door de jaren heen opgeruimd te houden. Het dagelijkse schoonmaakwerk gaat nog wel, maar die overvolle garage uitruimen is een ander verhaal. Dat geldt vooral voor mensen die moeite hebben met het weggooien van spullen. Een opruimcoach kan je helpen met een huis dat te veel spullen bevat. Samen maak je een plan en ga je actief aan de slag met het ontspullen.

Invloed op je relatie

Als je thuissituatie onoverzichtelijk is en er veel rommel ligt, kan dat invloed hebben op je relatie en gezinsleven. Daarom bieden sommige opruimcoaches ook relatietherapie aan. Zo kun je met één coach meerdere terreinen aanpakken, zodat je thuis straks echt weer een warme omgeving is voor jou, je partner en je kinderen.

Hoe lang duurt een traject?

Een coachingstraject duurt doorgaans zo lang jij de ondersteuning nodig hebt. Sommige coaches bieden trajecten van enkele weken tot maanden aan. Als je kiest voor relatiecoaching duurt het traject wat langer. Je neemt dan de tijd echt naar je relatie en ingesleten patronen te kijken. Natuurlijk is de duur van een dergelijk traject ook afhankelijk van je hulpvraag. De duur van het traject is wel altijd af te stemmen op jouw persoonlijke wensen en kan vaak ook gedurende de coaching worden aangepast als er nieuwe zaken naar boven komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *