Therapie

Online therapie

online therapie

Psychische problemen is iets waar we niet graag over praten. Vaak voelen mensen dat er nog enigszins een taboe op rust en zijn ze dus huiverig om hun psychische problemen met de rest van de wereld te delen. Toch hebben we er steeds meer last van tegenwoordig, en lijden meer mensen aan depressie en angststoornissen dan je misschien zou denken. Een groot deel van de mensen die met dergelijke klachten kampen, schamen zich echter en durven geen hulp te zoeken. Online therapie kan dan een uitkomst bieden. Deze vorm van therapie heeft de afgelopen jaren een enorme opmars gemaakt en laat veelbelovende resultaten zien.

Over online therapie

Online therapie is bezig aan een enorme opmars. En dat is ook niet gek, want mensen die met psychische problemen rondlopen, voelen zich vaak het meest op hun gemak in een veilige, vertrouwde omgeving. Een bezoek aan een therapeut kan dan veel spanningen en stress opleveren, terwijl een online therapie sessie juist laagdrempelig is. Je kunt gewoon thuis op de bank zitten terwijl je in contact staat met je therapeut. Zo is het dus een effectieve en betrouwbare vorm van therapie. Online behandelmethoden verlopen bovendien altijd via een beveiligde verbinding.

Hoe werkt het?

Online therapie kan voor diverse doeleinden worden ingezet. Denk hierbij aan depressie, burn-out, eetstoornissen, posttraumatische stress, paniekklachten en rouwverwerking. Voor al deze veelvoorkomende klachten is het mogelijk om online therapie te starten. Online therapie start, net als reguliere therapie, met een intakegesprek. Hierin kun je jouw klachten kenbaar maken, waarna de problematiek kan worden ontdekt en besproken. Doorgaans krijg je ook toegang tot een online leeromgeving wanneer je kampt met depressie klachten, stress of angstproblematiek. In deze online leeromgeving volg je een gestructureerde training waarbij je informatie krijgt over de problematiek. Daarnaast bestaat een online training uit oefeningen, tips en trucs om zo beter om te leren gaan met de problematiek. Tijdens de gesprekken wordt er dan dieper ingegaan op de stof, in combinatie met jouw persoonlijke situatie.

De voordelen van online therapie

Online therapie typeert zich door enkele belangrijke voordelen. Het grootste voordeel van online therapie is toch wel de laagdrempeligheid. Veel mensen hebben moeite met het zoeken van hulp bij psychische klachten. Vaak doen ze dit dan ook niet, waardoor de klachten niet zullen afnemen, maar juist zullen verergeren. Online therapie kenmerkt zich door de laagdrempeligheid. Het is een zeer laagdrempelige manier om hulp te zoeken. Bovendien is er geen wachtlijst bij aanbieders van online therapie. Op die manier kan de problematiek snel worden aangepakt, voordat de problemen erger worden. Bovendien hanteren aanbieders van online therapie relatief lage prijzen, waardoor je kosten zult besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *