Kleding

Tutu voor meisjes

tutu meisjes

Een tutu is een rokje gemaakt van tule. Vaak zie je dit kledingstuk bij ballerinas. Een tutu wordt zeker niet alleen voor ballet gebruikt. Deze vrolijke rok wordt vaak als feestelijk kledingstuk voor meisjes gedragen. Maar een tutu kan steeds voor veel meer gelegenheden worden gedragen. Niet alleen voor dansen of een feest maar ook als dagelijkse outfit. Een tutu is helemaal hip vanwege alle kleuren en varianten. 

Over de tutu 

De tutu is een rokje met tule plooien. Andere materialen kunnen ook gebruik worden om het rokje te maken maar tule wordt het vaakst gebruikt. Doordat het rokje uit meerdere lagen bestaat, staat het van het lichaam af. Een rokje met langere plooien kan licht op het lichaam vallen en een beetje van het lichaam afstaan. Een rokje valt dan vaak tot op de knie. Als de lagen korter en stijver zijn, dan staat het rokje wat meer van het lichaam af. Dan is meer van het been te zien en staan de plooien meer opzij. Beide soorten rokjes zijn ontstaan in de 19e eeuw. Van oorsprong zijn de rokjes ontworpen voor balletoefeningen. Zodat de choreograaf beter de bewegingen kon beoordelen en vooral makkelijker bewogen kon worden..

Tutu als kledingstuk

De tutu is een vrolijke en mooi kledingstuk. Naast het dragen van een tutu op een feestje of voor dansen kan de tutu in de kledingkast als dagelijks kledingstuk. Een tutu is leuk te dragen met een bijpassend shirtje en en laarsjes. Ook een stoer spijkerjackje maakt de look af. Zo is het stoer en toch een lieve look. Op deze manier kan een tutu prima casual gedragen worden. Dit is leuk voor een feestje maar kan ook prima naar school. Wil je wat meer een zomerse look, kies dan voor een licht of kleurrijk t-shirt met open ballerina schoenen. Dit is een leuke look voor een verjaardag of een feestje. Maar ook als je gewoon een keer een hippe look wilt creëren dan is dit ontzettend leuk. Een tutu kun je afwisselen met verschillende kledingstukken, zodat het voor elke gelegenheid kan.

Verzorgen van tutu

Een tutu heeft een ander wasvoorschrift en verzorging nodig dan een ander kledingstuk. Zo is het goed om de tutu af en toe op te schudden om de tutu weer voller te maken. Het is verstandig om de tutu aan een hanger op te bergen om te voorkomen dat je kreuken krijgt.  Als je kreukels in de tutu krijgt dan kun je dit op meerdere manier eruit halen. Krijg je kreukels dan kun je met je handen de kreukels er zachtjes uit kammen maar ook stomen. Als je een stoomapparaat hebt, dan werk dat perfect om eventuele kreukels eruit te halen. Heb je geen stoomapparaat in huis, dan kun je stoom van de douche gebruiken. Met een strijkijzer kun je ook kreuken uit de tutu halen maar dit mag je nooit direct op het stof doen. Als je de tutu binnenstebuiten keer kun je voorzichtig gaan strijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *